Tämä teksti ei nyt ole tarkoitus olla sarjaa “oletko aina käyttänyt tiskirättiä väärin” -tyyppinen syyllistys 😁 vaan vinkkejä siihen, miten Tyypit-tiskirätit kestää mahdollisimman pitkään ja
a) saat mahdollisimman paljon vastinetta sun rahoille ja
b) säästät luontoa, kun käytät samaa liinaa pitkään.
Siispä:
●Jotta liina pysyy hyvänä kuukausia, käytä sitä vaan ns. “tavalliseen” pyyhkimiseen – pöydän / pölyjen pyyhkimiseen, tiskipöydän kuivaamiseen, jne.
ÄLÄ hinkkaa sillä hellaan karrelle palanutta puuroa tai pyyhi mustikkakeittoa pöydältä – käytä hc-siivoamiseen siihen tarkotettuja välineitä.
Kyllä lattialle pudonneita muruja tai jugurttia voi huoletta pyyhkiä, mutta ei nämä mitään lattianpesuliinoja ole ; ) Siihen on omat rättinsä.
●Huuhtele ja kuivaa liina kunnolla aina käytön jälkeen – laita se aina kuivumaan (hanan päälle, kuivauskaappiin, wherever): näin rätti pysyy kuosissa eikä ala missään vaiheessa haista!
●Käytä pyyhkiessä liinan valkosta puolta, jos jaksat ja muistat.
☆Kestääkö liina keittämistä? Miten liinan voi puhdistaa?
En ole koskaan kokeillut keittämistä, mut ilman empiiristä tutkimustakin voin sanoa, että liina kyllä kestää keittämisen, mutta painovärit ei.
Mitään painoväriä (kuten ei suurinta osaa tekstiiliväreistäkään) ole tehty kestämään keittämistä.
Toisaalta, jos käytät liinoja ed.main. vinkkien mukasesti, keittäminen ei edes ole tarpeen – liina ei ala haista, eikä keittiön normaalissa käytössä liinaan pesiydy mitään sellasta, joka vaatisi näin tymäkän desinfioinnin.
Jos alat pestä näillä eteisen lattiaa, se on eri juttu – mut siihen näitä ei ole tarkotettukaan.
Liinan pesuun riittää tiskiaine – pieni määrä Fairyä märän liinan päälle ja kevyesti hinkkaat liinan päitä toisiinsa (valkoselta puolelta). Huuhtelu ja kuivaus – ja taas on priima liina.